AȚI UITAT PAROLA/UTILIZATORUL ?

CREAZĂ CONT

Alegerea modelului potrivit, sfaturi generale

În prezent, există pe piață o mare varietate de țigări electronice și componente, produse de diferiți fabricanți. Piața țigărilor electronice este într-o continuă schimbare, apărând lunar modele noi, unele reușite, altele nu. Alegerea țigării electronice potrivite, poate fi dificilă. Vom încerca să vă oferim câteva informații generale privind diferitele tipuri de țigări electronice disponibile, componentele țigării electronice și nu în ultimul rând, lichidul de reîncărcare.

Vă invităm să citiți, în diferitele rubrici de mai jos, ce înseamnă o țigară electronică clasică sau cu voltaj variabil, ce înseamnă funcția usb-passthrough, ce sunt modurile, care sunt diferențele între diferitele modele de vaporizatoare sau ce lichid ar trebui să alegeți. De asemenea, în descrierea fiecărui produs comercializat, am încercat să oferim cât mai multe detalii și caracteristici, pentru a ușura găsirea modelului potrivit pentru dumneavoastră.

Vă stăm la dispoziție pentru orice informații suplimentare, ne puteți contact în scris sau telefonic, folosind informațiile prezente pe pagina de contact.


Țigara electronică clasică

Este compusă dintr-o baterie eGo clasică, fără posibilitatea de reglare a voltajului/wattajului și un dispozitiv de vaporizare clasic, cu rezistența cuprinsă între 1,8 și 2,5 Ohmi.

Bateria poate avea o autonomie cuprinsă între 650 mAh și 2200 mAh. Cu cât bateria are o capacitate mai ridicată, cu atât autonomia oferită este mai mare. Cele mai utilizate dispozitive de vaporizare pentru bateriile eGo clasice sunt clearomizoarele servisabile clasice, cum ar fi Kanger T2, Sailebao CE5, eVOD etc.

Țigara electronică clasică este o soluție ieftină, perfectă pentru cei ce doresc un dispozitiv simplu de utilizat, un înlocuitor rapid, ce funcționează corect, al țigărilor convenționale. Principalul factor ce influențează tăria, în cazul țigărilor electronice clasice, este lichidul utilizat, o clasificare generală, aproximativă, fiind : lichid 24mg nicotină - tărie ridicată, țigări roșii, tari, 18mg - tărie medie, 12mg - light, 6mg - ultra light, 0 mg - fără tărie.

Pentru o soluție mai economică, puteți opta pentru achiziționarea unor seturi complete eGo, cum ar fi - seturi eGo 1100, seturi eGo 1300, seturi eGo 1600, seturi blister 1100, seturi eVOD 1100. Puteți opta pentru achiziționarea unui set simplu, UNO sau a unui set cu două țigări electronice, DUO, dispunând astfel de o baterie și un clearomizor de rezervă, la un preț economic.

Țigara electronică VV/VW

Aceste modele oferă, în plus față de modelele clasice, posibilitatea alegerii voltajului sau a wattajului dorit, în funcție de dispozitivul de vaporizare utilizat.

Folosind baterii cu voltaj variabil, se poate utiliza o gamă mai largă de dispozitive de vaporizare și obține o tărie mai ridicată, folosind lichid cu o concentrație mai mică de nicotină. Modificând voltajul, se modifică tăria, cantitatea de aburi produsă, precum și aroma lichidului utilizat. Este indicat să începeți cu un voltaj mai mic, pe care să-l ridicați treptat. Voltajul maxim la care țigara electronică funcționează corect, este limitat de valoarea rezistenței dispozitivului folosit. Dacă simțiți gust de ars, coborâți voltajul, pentru a evita arderea fitilelor rezistenței.
Exemple de baterii cu voltaj variabil - Evalse VV, Vision Spinner 2, Kanger IPOW2, Aspire CF VV, eGo-V Slb, etc.

La fel ca în cazul bateriilor clasice, cu cât capacitatea acumulatorului este mai ridicată, cu atât autonomia va fi mai mare.

Cu bateriile cu voltaj variabil se pot utiliza atât clearomizoarele sau atomizoarele clasice, cât și clearomizoare premium, din noua generație, duale sau single coil. Cele mai populare clearomizoare duale sunt: Aspire Nautilus Mini, Protank 3 Mini, Aspire K1 Glassomizer, Aspire CE5, Aspire ET, Aspire Pyrex, Aerotank Emow, etc.

Țigara electronică cu voltaj variabil este o alegere perfectă pentru cei ce-și doresc un dispozitiv cu versatilitate ridicată, posibilitatea folosirii unei game largi de dispozitive de vaporizare, o tărie și o producție ridicate de vapori. Vă oferim, la un preț economic, seturile premium Evalse VV, UNO sau DUO.

Țigara electronică USB

Țigările electronice cu funcția de usb-passthrough, fie ele clasice sau cu voltaj/wattaj variabil, oferă în plus posibilitatea utilizării țigării electronice în timpul reîncărcării.

Pentru reîncărcarea bateriilor fără funcție usb-pass, este necesară desfiletarea dispozitivului de vaporizare de pe baterie, și înfiletarea bateriei în incărcător, fiind astfel imposibil de utilizat țigara în timp ce se încarcă. Bateriile cu usb-pass dispun de o conexiune micro-usb, de obicei în partea inferioară a bateriei. Folosind un cablu de reîncărcare, bateria se conectează la orice sursă usb disponibilă, putându-se utiliza în timpul reîncărcării.

Țigările electronice cu baterii cu funcție usb-pass sunt ideale pentru cei ce-și petrec mult timp la birou, în mașină, sau în apropierea unei surse de alimentare. Atât timp cât țigara electronică se utilizează cu cablul de reîncărcare conectat, bateria se încarcă, iar, atunci când cablul se deconectează, țigara electronică se utilizează normal, exact ca modelele clasice.

Modurile electronice

Modurile reprezintă un pas înainte față de bateriile standard, oferind diferite avantaje. Modurile electronice moderne se utilizează cu baterii reîncărcabile, de diferite dimensiuni și capacități.

Spre deosebire de bateriile standard, care se înlocuiesc complet atunci când acumulatorul intern își pierde proprietățile, modurile se utilizează cu baterii reîncărcabile (cele mai populare fiind cele tip 18650), fiind necesară doar o înlocuire a bateriei.

Există o mare diversitate de moduri electronice, cu diferite forme, dimensiuni, construite din diferite materiale.

Modurile electronice oferă posibilitatea reglării voltajului și a wattajului, iar marea majoritate a modurilor moderne include funcția de control al temperaturii. Modurile sunt dispozitive ce dispun de ecrane, pe care sunt afișate diverse informații privind nivelul bateriei, voltajul curent sau ohmii rezistenței, și în general, de funcția de reîncărcare usb-pass.

Mod-urile oferă posibilitatea utilizării unei game largi de dispozitive de vaporizare. Cu cât plaja de wattaj este mai mare, cu atât sunt posibile mai multe configurații.

Țigări electronice sub-ohm

Vapatul sub-ohm căștigă tot mai multă popularitate, în ultima vreme și se referă la utilizarea unor dispozitive de vaporizare cu rezistențe cu valori mai mici de 1 Ohm.

Avantajele oferite de vapatul sub-ohm sunt tăria și producția foarte ridicată de aburi. Astfel, în cazul rezistențelor de 0,5 Ohmi, se utilizează, în general lichide cu tăria de maxim 6mg, senzația fiind asemănătoare cu cea oferită de o țigară electronică clasică, cu lichid de 24 mg.

De asemenea, dispozitivele sub-ohm sunt perfecte pentru cloud-chasing, producția de vapori fiind pur și simplu impresionantă. Dacă în cazul țigărilor electronice clasice este indicat să se inhaleze întotdeauna ușor, în cazul vapatului sub-ohm, modul de vapare este diferit, inhalându-se puternic, lung, direct în plămâni, rezultând adevărați nori de vapori. Practic, marea majoritate a dispozitivelor ce functioneaza cu rezistente sub-ohm sunt tip DL (inhalari directe), iar dispozitivele clasice, cu rezistente cu valori mai mari de 1 ohm, sunt tip MTL (mouth-to-lungs - din gura în plămâni).

Ca dezavantaje, vapatul sub-ohm implică un consum foarte ridicat de lichid și baterie, comparativ cu dispozitivele clasice.

Atenție! Rezistențele sub-ohm nu se pot utiliza pe baterii clasice, fie ele cu voltaj variabil sau linear. Dacă doriți să utilizați dispozitive sub-ohm, asigurați-vă că electronica bateriei alese suportă aceste valori.

Atomizoare cu picurare, tank și cartomizoare

Primele modele de dispozitive de vaporizare, atomizoarele clasice, funcționau cu cartușe reîncărcabile, cu vatelină, cartușe în care se picura lichid, la interval de câteva inhalări.

Atomizoarele clasice ofereau o aromă curată, dar o tărie destul de scăzută precum și o autonomie foarte redusă de lichid. Printre cele mai populare modele de atomizoare clasice se numărau atomizoarele DSE 901, DSE905, 510 sau 808.

Următorul pas a constat în înlocuirea cartușelor cu vatelină cu cartușe-rezervor, apărând astfel atomizoarele sistem tank. Atomizoarele tank ofereau o autonomie mai ridicată de lichid, însă, o aromă ceva mai slabă, precum și unele probleme legate de inundarea rezistenței, provocându-se scurgeri de lichid, sau de alimentarea ineficientă a acesteia, fiind foarte important modul de utilizare pentru o funcționare corectă. Atomizoarele tank au fost foarte populare multă vreme, cele mai cunoscute modele fiind 510-T, 901-T, eGo-T sau TGO. Foarte populare au fost și cartomizoarele, practic, atomizoare clasice cu cartuș încorporat, ce ofereau o tărie mai ridicată și o autonomie mai mare de lichid. Există numeroase modele de cartomizoare, single sau dual coil, cu diferite mărimi și capacități. Atomizoarele clasice mai sunt utilizate și în ziua de azi, într-o mică măsură însă, apariția clearomizoarelor și a atomizoarelor RBA ducând practic la dispariția acestor modele, cândva foarte populare.

Revoluția clearomizoarelor

Apariția clearomizoarelor a reprezentat o adevărată revoluție în evoluția țigărilor electronice.

Clearomizoarele sunt practic modele de atomizoare tank cu cartușul încorporat, cu rezistențe inferioare sau superioare, ce oferă o aromă bună, o autonomie ridicată de lichid, precum și o mare ușurință de utilizare și reîncărcare. Cele mai populare modele de clearomizoare sunt clearomizoarele servisabile, modele la care, atunci când nu mai funcționează în parametrii corecți, se înlocuiește doar rezistența internă, costurile lunare fiind astfel mai scăzute. Clearomizoarele servisabile reprezintă o soluție economică și eficientă.

Următorul pas în evoluția clearomizoarelor a fost reprezentat de apariția clearomizoarelor dual coil, cu rezistențe situate în partea inferioară a dispozitivului. Clearomizoarele duale oferă o tărie și o producție de aburi ridicate precum și o aromă curată, fiind complementul perfect, îndeosebi pentru bateriile cu voltaj variabil. La unele modele rezistențele duale au fost înlocuite cu rezistențe verticale, single coil (BVC) care oferă aceeași tărie și producție de abur, cu un consum mai redus de lichid și baterie.

În ultima vreme au apărut, de asemenea, numeroase modele de clearomizoare premium, ce oferă reglajul debitului de aer, dispun de rezervoare din sticlă Pyrex cu capacități ridicate, muștiuce din oțel inoxidabil, etc.

Marea majoritate a noilor clearomizoare premium sunt tip DL, functionand cu rezistente sub-ohm. Exista insă numeroase modele cu funcționează atât cu rezistențe sub-ohm, tip DL, cât și cu rezistențe cu valori mai mari, tip MTL.

Există de asemenea și diferite modele de clearomizoare hibride, care funcționează cu rezistențe specifice, dar, dispun și de baze mini-RBA, putându-se practic transforma în atomizoare servisabile tank, utilizatorul putându-și fabrica și utiliza propriile rezistențe.

Atomizoare servisabile, RDA sau RTA

Atomizoarele servisabile sunt dispozitive de vaporizare ce îi permit utilizatorului folosirea propriilor rezistențe și fitile de alimentare.

Astfel, rezistențele sunt fabricate de utilizator, după preferințele proprii. De asemenea, în funcție de tipul atomizatorului, se pot folosi diferite materiale pentru alimentarea cu lichid, cum ar fi mesh, fitile, silica, bumbac organic, vatelină etc.

Principalul avantaj oferit de atomizoarele servisabile constă în costurile lunare reduse, fabricarea propriilor rezistențe fiind mult mai ieftină decât achiziționarea rezistențelor comerciale. De asemenea, un setup corect, garantează o funcționare superioară, producția de vapori, aroma și tăria depinzând în primul rând de configurația realizată de utilizator.

Principalul dezavantaj al acestor dispozitive de vaporizare este necesitatea deținerii unor cunoștințe mai avansate, pentru realizarea unor configurații corecte.

Atomizoarele servisabile se împart în două categorii principale: RDA( atomizoare cu picurare) și RTA (atomizoare cu rezervor). Există și atomizoare tip GENESIS, acestea însă fiind tot mai puțin utilizate în ultima vreme.

Atomizoarele RDA se remarcă prin aroma deosebită și producția foarte ridicată de aburi, principalul dezavantaj fiind însă necesitatea picurărilor dese cu lichid, aceste atomizoare ne-dispunând de un rezervor.

Atomizoarele RTA dispun de un rezervor ce oferă o autonomie ridicată de lichid, aroma fiind însă puțin mai slabă decât la atomizoarele cu picurare. Există foarte multe modele de atomizoare RTA, unele foarte complexe și greu de configurat, altele mai simple, ușor de folosit.

Trei caracteristici importante în alegerea lichidului

Aroma - Atunci când faceți trecerea de la țigările clasice la țigara electronică, este indicat să alegeți un lichid cu aromă de tutun, lichid ce încearcă să imite gustul țigărilor clasice. Este probabil ca senzația inițială să fie de gust dulceag, datorită bazei e-lichidului. Este important să încercați să nu combinați țigara electronică cu țigările clasice, dacă reușiți să folosiți doar țigara electronică, pentru o perioadă de minim două săptămâni, senzația de dulce dispare. Atunci când folosiți țigara electronică, puteți alege dintr-o gamă foarte variată de arome diverse sau de fructe, arome ce se pot vapa singure sau se pot amesteca cu aromele de tutun, în funcție de preferințele fiecăruia.

Tăria - Tăria lichidului este dată de concentrația de nicotină conținută. Astfel, o clasificare aproximativă, generală, a tăriilor este următoarea : lichid cu tărie ridicată - 24mg, lichid cu tărie medie - 18 mg, lichid cu tărie light - 12 mg, lichid cu tărie ultra-light - 6 mg, lichid fără tărie și fără nicotină - 0 mg. Această clasificare se aplică atunci când se utilizează o țigară electronică clasică, cu clearomizoare clasice. De reținut faptul că tăria este influențată și de baza lichidului, de voltajul bateriei, precum și de tipul vaporizorului folosit. Este indicat să începeți cu o tărie echivalentă cu țigările pe care le foloseați, pe care să o coborâți treptat, scopul final fiind utilizarea lichidelor fără nicotină.

Tipul lichidului -  Lichidul pentru țigara electronică conține o bază, apă, arome alimentare și, opțional, nicotină. Baza lichidului poate fi de mai multe feluri, astfel : bază PG (propilen-glicol), bază VG (glicerină vegetală) sau amestec PG-VG în diferite concentrații. Lichidele PG oferă o aromă mai curată, o tărie mai ridicată și o producție mai redusă de vapori. Lichidele VG oferă o producție mai ridicată de vapori, o tărie ceva mai scăzută și o aromă ușor mai dulceagă, datorită glicerinei vegetale. Majoritatea lichidelor disponibile pe piață conțin o bază amestec VG/PG, cu diferite concentrații de propilen-glicol și glicerină. Există și lichide 100% VG sau 100%PG, dar nu sunt atât de răspândite și utilizate.

Este indicat, dacă faceți primul pas în utilizarea țigărilor electronice, să achiziționați sticluțe mici, cu diferite arome și baze, pentru a descoperi care este lichidul potrivit pentru dumneavoastră.

Importatori direcți, cu experiență

Suntem importatori direcți, una dintre primele firme din România, ce activează în acest domeniu. Oferim prețuri corecte și produse originale.Vă ajutăm în alegerea modelului potrivit, cu siguranța unei garanții reale.

Produse originale, prețuri corecte

Datorită popularității de care se bucură în întreaga lume țigările electronice , au apărut pe piață o sumedenie de imitații, aceste produse neridicându-se însă la standardele de calitate și siguranță ale modelelor originale.

Vezi produsele

Țigara electronică funcționează! E mai ușor decât crezi.
SUS